Pliktmessig avlevering til Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket tar vare på alt som gis ut av musikk i Norge. Alle som gir ut CD-er og vinylutgivelser i Norge skal etter pliktavleveringsloven avlevere to eksemplarer til nasjonalbiblioteket. Utøver eller plateselskap er ansvarlig for å avlevere, men distribuerer du dine utgivelser via Musikkoperatørene tar de seg av dette. Finner du ikke dine utgivelser i nasjonalbiblioteket sin database, er det fint om du kan sende to eksemplarer av hver utgivelse til de. Ta kontakt  med nasjonalbiblioteket hvis du ønsker hjelp i forbindelse med dette.

Nasjonalbiblioteket tar også vare på alle typer omkringliggende musikkrelatert informasjonsmateriell, som plakaterløpesedler og flyveblader. Har du noe av dette liggende som vi ikke har mottatt fra deg tidligere så tar de gjerne imot to eksemplarer til sine samlinger.

Adresse for avlevering:

Nasjonalbiblioteket

Pliktavlevering

Postboks 615

8607  MO I RANA

Mer om pliktavlevering finner du på biblioteket sine nettsider. Her finner du også brosjyrenNasjonalbiblioteket tar vare på musikken (PDF), A4 plakaten Pliktavlevering av lydopptak (PDF) og informasjon om digital pliktavlevering av musikk.